Dierenambulance Midden Limburg

 

Reptiel / amfibie gevonden, wat nu?


Ook in Nederland leven reptielen en amfibieën in de natuur. Veelal is er niks aan de hand en zijn de dieren onderweg of zijn zij simpelweg aan het 'opwarmen'.


Reptiel gevonden 

Hieronder vallen de slangen, hazelworm, hagedissen en de schildpadden. Je kunt ze op warme zonnige dagen gemakkelijk tegen komen. Reptielen zijn koudbloedig en hebben een externe warmte bron nodig om op temperatuur te komen om bijvoorbeeld voedsel te verteren. Ingrijpen is niet nodig, laat de dieren met rust. 

ravon.nl/reptielen  hier kunt u een overzicht vinden van de diverse reptielen in ons land. 

Het kan voorkomen dat u een slang of hagedis in uw meterkast of appartement tegenkomt. Vaak betreft het een ontsnapt huisdier van een van uw buren/mede flatbewoners. Bel onmiddellijk de politie en ons. Het kan namelijk een giftig dier zijn! Let op u eigen veiligheid!


Amfibie gevonden

Nederland heeft naast reptielen ook diverse amfibie in haar natuur, kikkers, padden en salamanders vallen onder de amfibieën. 

Heeft u een amfibie gevonden die zeer verzwakt  of duidelijk gewond is? U kunt het dier tussen 9.00 en 18.00 altijd bij ons afgegeven. Wij zullen ons dan ontfermen over de verzorging van het dier.

ravon.nl/Amfibie Kunt u een overzicht vinden van de diverse amfibieën in ons land.