Dierenambulance Midden Limburg

 

Wie zijn wij

Dierenambulance Midden-Limburg is in 2005 opgericht met als doel om hulp te verlenen aan zieke, gewonde of noodlijdende dieren. Inmiddels is onze Dierenambulance uitgegroeid tot een professionele vrijwilligers organisatie met Weert als haar standplaats.

Onze Dierenambulance maakt geen onderscheid tussen gezelschapsdieren en natuurdieren; wij proberen iedereen die een probleem heeft met dieren te voorzien van advies, en eventueel hulp waarbij het dierenwelzijn voorop staat. Wij beschikken over diverse ambulances die volledig gekeurd en uitgerust zijn met de juiste hulpmiddelen.

Dat alles binnen het kader van de wet en de bestaande afspraken met gemeenten, asielen en overige instanties.
De Dierenambulance Midden-Limburg is 24 uur en 7 dagen in de week bereikbaar op nummer: 0495 794 549

Het werk bij de ambulance wordt voor maar liefst 99% door vrijwilligers uitgevoerd! Mensen die zich geheel belangeloos en vaak naast een druk privéleven toch ook nog inzetten voor de dieren. Onze vrijwilligers zijn dan ook van onschatbare waarde!


Onze hulp is onmisbaar voor de dieren en mensen in Midden-Limburg!


Ons werkgebied kun je hier vinden


 

 


Wat doen wij

De Dierenambulance biedt hulp aan zieke en gewonde dieren in heel Midden-Limburg .  Heeft u ons nodig voor een dier in nood? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar op telefoonnummer: 0495 794 549


In de avond en nachturen rijden wij alleen voor spoedmeldingen.


U kunt ons inschakelen voor:

 • Gewonde huisdieren en natuurdieren
 • Gevonden en vermiste huisdieren.
 • Het vervoeren van uw huisdier naar een door u vastgestelde eindbestemming tegen de geldende ritprijs van €35 binnen ons werkgebied.
 • Het ophalen van gevonden overleden dieren in de gemeente Weert en Beesel

  

Helaas kunnen wij als dierenambulance niet alles. Wij zijn gebonden aan bepaalde wet- en regelgeving, maar ook onderlinge afspraken met instanties. Natuurlijk helpen we u met advies en een verwijzing naar de juiste instantie. • Gevonden honden en katten in de gemeente Nederweert; dit wordt verzorgt door Dhr. Linders. Te bereiken op 0495 632 378 of 06 221 085 29
 • Gevonden honden en katten in de gemeente Leudal; dit wordt verzorgd door Dierenbescherming Born. Te bereiken op 088 811 3510
 • Gevonden overleden dieren in de gemeentes Nederweert, Leudal, Roermond, Maasgouw, Roerdalen en Peel en Maas. Bel hiervoor de gemeente zelf.
 • Wij mogen niet op ‘eigen terrein’ komen.

 In dringende noodsituaties kunt u de politie bellen en zullen wij indien nodig opgeroepen worden voor assistentie.   

 • Verwaarlozing, mishandeling e.d. Hiervoor kun u terecht bij de dierenpolitie op 144
 • Wij mogen uit veiligheidsoverwegingen niet op de snelweg komen. Bel hiervoor naar Rijkswaterstaat. Zij zullen indien nodig ons inschakelen voor assistentie.   
 • Overlast situaties. Wij kunnen in bepaalde gevallen wel advies geven.
 •  Het vervoeren van schadelijke exotische dieren die op de Unielijst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is uitgegeven (NVWA) 
E-mailen
Bellen
Instagram